Чи повернуть ЗНО для абітурієнтів після війни: у комітеті Ради дали відповідь

Читать на русском
Після завершення війни в Україні ЗНО, швидше за все, проводитиметься у попередньому форматі. Також вивчається питання про повернення ДПА.

Після завершення війни в Україні ЗНО, швидше за все, проводитиметься у попередньому форматі. Також вивчається питання про повернення ДПА.

На цьому наголосив голова комітету Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

ЗНО знову не буде: Шкарлет розповів, як у цьому році проходитиме вступна кампаніяДля цьогорічних випускників знову буде проведено мультипредметний тест. Він проходитиме у дві сесії. Два предмети обов'язкові і один на вибір, тривалість тесту складе 180 хвилин.

Він зазначив, що у НМТ (національний мультипредметний онлайн-тест – ред.) немає нічого поганого.

«По суті це те саме ЗНО, просто в іншому форматі. Ми можемо зробити в НМТ те саме, що було у ЗНО, тільки тобі видаватимуть не паперові, а електронні форми», - пояснив Бабак.

За його словами, єдина проблема у переході на електронну форму – це формат відкритих питань, які були у ЗНО, тому що їх потрібно окремо перевіряти, зокрема, аудіювання іноземною мовою, відкриті питання з математики, написання есеїв.

Голова комітету додав, що мультипредметний тест – це спрощене ЗНО, але в 2023 році в ньому буде більше питань, зокрема, там будуть не тільки варіанти на вибір, а також логічні послідовності, а десь потрібно буде самому внести коротку числову відповідь. .

На питання, в якому вигляді проводитиметься оцінювання абітурієнтів після війни, Бабак заявив, що «в ідеальній ситуації ми, швидше за все, повернемось до ЗНО у тій формі, в якій воно було, але це залежить від того, чи збережуться регіональні центри обробки інформації зовнішньої оцінки з відповідним обладнанням та логістичні ланцюжки».

Крім того, Бабак додав, що у комітеті обговорюється питання, що потрібно з наступного року повертатися до проведення ДПА.

Нагадаємо, учнів 4-х та 9-х класів цього року офіційно звільнили від ДПА.

У МОН розповідали, як проходитиме вступна кампанія-2023.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: