У МОН розповіли, скільки абітурієнтів цього року прийняли на бюджет

Читать на русском
В Україні рекомендації на бюджет отримали майже 79 тисяч абітурієнтів. Вступити на бюджет можна до 8 серпня.
фото з відкритих джерел

В Україні цього року за результатами відбору на місця державного замовлення до вишів рекомендації щодо зарахування на бюджет отримали майже 79 тисяч абітурієнтів.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Вчителям доведеться повернути гроші, отримані через «єПідтримку» – МОНУкраїнських педагогів попередили, що їм потрібно повернути отримані через програму єПідтримка гроші – 6500 гривень.

«78 680 абітурієнтів отримали заповітні рекомендації на бюджет. Вступники, що подавали заяви до ЗВО на основі 11-ти класів (ПЗСО) та диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5), уже почали отримувати рекомендації до зарахування на бюджет», - сказано у повідомленні.

У МОН нагадали, як дізнатися про рекомендації на бюджет:

Можна перевірити, чи є рекомендація в електронному кабінеті. Якщо отримали рекомендацію на бюджет, напроти однієї з поданих заяв має з’явитися статус «Рекомендовано (бюджет)». Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Якщо ви не отримали рекомендацію на бюджет, ваші заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Такі заяви мають статус «Допущено». Рекомендації до зарахування на контракт з’являться в електронному кабінеті з 9 серпня.

Зарахуватися на бюджет за отриманою рекомендацією потрібно до 18:00 8 серпня:

  • онлайн чи у навчальному закладі підтвердити вибір місця навчання;
  • виконати вимоги до зарахування (онлайн/офлайн надати копії необхідних документів);
  • укласти договір про навчання між навчальним закладом та вступником (за участю батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників).

Нагадаємо, абітурієнтам роз'яснили, як вступити до вишу із закордонним атестатом. Також повідомлялося, що МОН заблокував видачу дипломів понад 450 студентам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: