ВАКС залишив заарештованими кошти з кабінету прокурора з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для скасування арешту готівкових коштів, вилучених в сейфі заступника керівника прокуратури.

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими 28 тисяч доларів, які вилучили детективи НАБУ під час обшуку сейфу в кабінеті підозрюваного заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака.

Таке рішення 18 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ вилучило в кабінеті Батрака 28 тисяч доларів готівки та інше майно. Апеляційна палата ВАКС ці кошти залишила заарештованими. Однак захисник підозрюваного подав клопотання про скасування арешту майна. На його думку, арешт порушує права власника вказаного майна через його необґрунтованість.

Утім слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко закрив провадження за клопотанням. На його думку, ця справа непідсудна антикорупційному суду.

«Слідчий суддя постановив. Провадження за клопотанням захисника підозрюваного (Станіслава Батрака – ред.) про скасування арешту майна у кримінальному провадженні - закрити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру адвокату, який підбурив обвинуваченого у справі до надання неправомірної вигоди посадовцям Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області. Пізніше слідство встановило, що заступник керівника та прокурор цієї прокуратури також причетні до правопорушення. Їм повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: