Справа прокурорів з Дніпра: суд заново розгляне питання арешту адвоката

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила частково скаргу прокурора САП на рішення про відмову в розгляді клопотання.

Вищий антикорупційний суд повторно розгляне питання про зміну запобіжного заходу адвокату Олексію Педусу, якого НАБУ і САП підозрюють в організації створення штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, ВАКС відмовився розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу адвокату Педусу. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«20 вересня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 30 серпня 2023 року. Ухвалою, що оскаржувалася, закрито провадження за клопотанням прокурора про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою щодо адвоката з Дніпра. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення та направила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу щодо підозрюваного на новий розгляд слідчим суддею, у зв’язку з тим, що останній помилково ухвалив рішення про закриття провадження за клопотанням прокурора», – інформує суд.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, в цій же справі антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: