У Раді немає необхідних голосів для заборони УПЦ МП – Стефанчук

Читать на русском
Спікер Ради відповів на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.
Суспільне

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сумнівається, що в українському парламенті знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності УПЦ МП, у разі винесення таких законопроєктів на голосування.

Про це спікер Ради заявив в інтервʼю «Радіо Свобода».

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Він відповів на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити російську федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», – сказав Стефанчук.

Він додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, «поки що йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині «Слуги народу», а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні».

Нагадаємо, у серпні суд зобов'язав УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої Лаври, вхід на її територію закрили.

А нещодавнона Житомирщині затримали клірика УПЦ МП, який роздавав вірянам кремлівські агітки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: