Суд зобов'язав УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої Лаври, вхід на її територію закрили

Читать на русском
Вхід на територію Нижньої Лаври закрито для всіх, окрім священиків, ченців та працівників монастиря. Тут чергують правоохоронці.
Фото: УНІАН

Господарський суд Києва 10 серпня зобов’язав Українську православну церкву московського патріархату повернути майно заповіднику «Києво-Печерська лавра». Йдеться про 79 об'єктів Нижньої Лаври.

Про це повідомило Міністерство культури.

Раніше, 9 серпня, Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору безоплатного користування, укладеного між Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою та заповідником. Підставою для розірвання договору стала низка порушень, встановлених під час перевірки комісією міністерства та заповідником.

Вже вчора увечері правоохоронці заблокували вхід вірянам на територію Нижньої Лаври.

Заповідник оголосив, що вхід закрито з 7 ранку 11 серпня для всіх, окрім священиків, ченців та працівників монастиря через системне перешкоджання роботі Заповідника щодо доступу до приміщень Нижньої лаври з метою врегулювання певних питань.

Сьогодні вранці біля Лаври чергують правоохоронці, ситуація поки що спокійна.

Нагадаємо, місяць тому під час роботи комісії під Києво-Печерською Лаврою відбулися сутички між правоохоронцями та парафіянами УПЦ МП.

Незважаючи на перешкоди, комісія оглянула та опечатала у Києво-Печерській Лаврі резиденцію Митрополита Онуфрія та ще два приміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: