На Вінниччині митрополита УПЦ МП засудили за антиукраїнську діяльність: який вирок

Читать на русском
Слідство встановило, що фігурант поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України.
фото: СБУ

Суд за матеріалами СБУ призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі очільнику Тульчинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату на Вінниччині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Послушник УПЦ МП отримав 5 років ув'язнення через підтримку агресії рфПослушник розповсюджував наративи російської пропаганди через власні профілі у заборонених соцмережах «Однокласники» та «Вконтакте», де вихваляв найвище військово-політичне керівництво рф та дискредитував українських захисників.

Як зазначається, слідство встановило, що фігурант поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України. На одному із сайтів Російської православної церкви він розміщував публікації на підтримку загарбників та їхніх воєнних злочинів.

Експертиза вилучених під час обшуків матеріалів (прокремлівських агіток і літератури) підтвердила факти незаконної діяльності митрополита.

Водночас, суд підтвердив зібрану доказову базу, та визнав його винним у злочинах, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу. Серед них - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Нагадаємо, напередодні митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) вийшов з-під варти під заставу.

Запобіжний захід наміснику УПЦ МП було обрано ще 1 квітня – цілодобовий домашній арешт. У середині липня суд змінив запобіжний захід на утримання під вартою до 14 серпня або заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що ще один митрополит УПЦ МП отримав підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: