Благословляв військових рф: ще одному митрополиту УПЦ МП повідомили про підозру

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП у Сумській області Олексію Масленнікову, який втік до росії.
фото СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП у Сумській області, який благословляв російських окупантів.

Про це повідомляється на сайті СБУ у середу, 26 липня.

Суд змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу ЛебідюСБУ викрила нові факти протиправної діяльності митрополита УПЦ МП Павла, його заарештували з можливістю застави.

За даними силовиків, зібрано доказову базу на колишнього митрополита Роменської єпархії УПЦ МП Олексія Масленнікова. Після початку повномасштабної війни він втік до росії, де одним із перших підтримав військову політику Кремля.

А у вересні 2022 року Маслєнніков взяв участь у богослужінні в монастирі Свердловської області рф, де спільно з представниками РПЦ благословляв російських військових, що воюють проти України.

Також у ході літургії клірик прославлялв рішення путіна про проведення мобілізації в росії для поповнення окупаційних угруповань країни-агресора, додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили Масленнікову про підозру за статтею про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч.1 ст.436-2 КК України).

Нині колишній митрополит ховається від правосуддя у росії. При цьому продовжуються комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності. Зловмиснику загрожує в'язниця.

Нагадаємо, навесні у Чернівецькій області підпалили церкву УПЦ МП, підозрюваного затримали. А в липні повідомлялося, що суд змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: