Обвинувачений голова райсуду Київщини виїхав за кордон на лікування

Читать на русском
Антикорупційний суд оштрафував обвинуваченого керівника одного з райсудів Київщини, оскільки той не з'явився в судове засідання.

Обвинувачений голова Васильківського міськрайонного суду Київської області Максим Ковбель виїхав в Німеччину на лікування під час своєї відпустки і не з'явився в судове засідання. Суд його оштрафував на 1342 грн.

Таке рішення 6 вересня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як встановив суд, Ковбель перебував у відпустці з 21 серпня по 4 вересня 2023 року, а також у період з 5 по 8 вересня. Попри це, він не повідомив суд, що буде у відпустці, яка була затверджена наказом Васильківського міськрайонного суду.

Також під час розгляду сторона захисту надала копію листа Міністерства охорони здоров'я, адресованого голові Державної прикордонної служби України Сергію Дейнеці щодо сприяння Ковбелю у перетині кордону України до Мюнхену, Німеччина з метою проходження лікування, отримання необхідної медичної допомоги за погодженням з клінікою Isar Klinikum.Dermatologie im isarklinikum. Водночас захисник не повідомив дату повернення Ковбеля в Україну.

Оскільки обвинувачений не з'явився в судове засідання та не використав можливість вийти шляхом відеоконференції зі своїх засобів, суд вирішив оштрафувати обвинуваченого на 1342 грн. Наступне засідання заплановане на 11 жовтня.

Як відомо, 13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена Ковбелем. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів.

Нагадаємо, САП подала позов до судді Ковбеля. На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: