Суд оштрафував свідка у справі судді Госпсуду Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про накладання грошового стягнення на одного зі свідків у справі.
Олександр Коваленкофото: ВРП

Вищий антикорупційний суд оштрафував свідка у справі за обвинуваченням судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Накласти на свідка грошове стягнення за не прибуття без поважних причин за викликом у судове засідання 12.09.2023 та за неповідомлення про причини свого неприбуття - у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5368 грн», – ідеться в рішенні.

За версією обвинувачення, колишній голова Госпсуду Сумщини Олександр Коваленко одержав 26 600 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення у господарській справі в інтересах будівельної компанії. У грудні 2015 року представник приватної компанії подав до суду позов про визнання протиправним додатку до рішення про поновлення договорів оренди земельних ділянок. Орендарем однієї з ділянок була будівельна компанія, яка планувала розпочати там будівництво. Якби позов задовольнили, то будівельна компанія не змогла б розпочати будівництво.

Тож представник цієї фірми звернувся до знайомого, який знав на той момент голову Госпсуду Сумщини Олександра Коваленка. Надалі внаслідок домовленостей було погоджено передачу 720 тисяч грн, які обміняли на 26 600 доларів. Після одержання коштів Коваленка затримали.

Нагадаємо, САП скерувала справу ексголови Госпсуду Сумщини Олександра Коваленка до суду ще в листопаді 2018 року. Після початку роботи Вищого антикорупційного суду справу передали на розгляд туди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: