НАБУ розслідує розкрадання на недобудованій школі під Івано-Франківськом

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять слідчі дії для встановлення обставин імовірної корупції на будівництві школи.
фото: if.informator.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факт імовірного заволодіння коштами під час будівництва школи в Чукалівці, що під Івано-Франківськом. Будівлю недобудували і воно руйнується.

Про це йдеться в матеріалах судової справи в рішенні Вищого антикорупційного суду від 1 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 9 листопада 2021 року Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало договір про закупівлю підрядних робіт за державні кошти для будівництва школи в Чукалівці з компанією ТОВ «Украгробуд-інвест». Вартість предмета закупівлі відповідно до договору становить 45 608 898 грн.

Пізніше Управління капітального будівництва сплатило «Украгробуд-інвест» майже 33,6 млн грн за виконані роботи з будівництва школи. Роботи на вказану суму документально підтверджено актами приймання виконаних будівельних робіт і довідками про вартість виконаних будівельних робіт та витрати.

Однак, 20 вересня 2022 року у зв'язку із припиненням діяльності УКБ в Івано-Франківській області зазначений об'єкт передано до Івано-Франківської міської ради. Комісією Івано-Франківської міської ради встановлено, що об'єми фактично виконаних робіт по даному об'єкту не відповідають документальним, за які сплачено кошти. Частина робіт, які вказані в даних актах як виконані - на суму понад 10 млн грн, фактично не зроблені.

Наразі досудове розслідування триває. У справі були допитані свідки.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння землею під Львовом. Також детективи ведуть слідство за фактом легалізації коштів колишнім посадовцем Державної митної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: