НАБУ розслідує заволодіння землею під Львовом

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять слідчі дії у справі про протиправне відчуження земельних ділянок на Львівщині.
Володимир Квуртфото: photo-lviv.in.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факт імовірного заволодіння земельною ділянкою площею 15,9958 га у Винниках, що під Львовом.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 2 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, НАБУ і САП проводять розслідування за фактом імовірного зловживання становищем службовими особами Винниківської міської ради Львівської області. Внаслідок цього зловживання треті особи протиправно заволоділи земельною ділянкою площею 15,9958 га, які входили в тому число до земель водного фонду.

За версією слідства, службовими особами Винниківської міської ради (зокрема, покійним головою Володимиром Квуртом), в порушення положень ст. ст. 59, 92, 120, 134 Земельного кодексу України передано у власність та надано в постійне користування за заниженою ціною на користь суб'єкта господарювання землі водного фонду загальною площею близько 25,7 га.

На підставі рішення ВАКС детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання покійного мера Винників Володимира Квурта. Під час обшуків було вилучено мобільний телефон і ноутбук, якими користувався померлий. Вказана техніка визначена речовими доказами, на неї накладено арешт та призначено експертизу, щоб подолати системи логічного захисту.

Дружина покійного мера Винників подала скаргу на арешт майна. Під час обшуків вона не заперечувала, що при житті телефоном і ноутбуком користувався її чоловік.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 06 липня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу державного підприємства «Укрспирт». Також детективи закінчили слідство у справі про хабар посадовцю «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: