Україна отримає від німецької компанії 100 тактичних дронів та передасть їх на фронт

Читать на русском
Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні.
Укрінформ

Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які столиця спрямує на фронт українським захисникам.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

ЗСУ показали, як за допомогою дрона змушували росіян здаватися в АндріївціУкраїнські захисники під час визволення селища Андріївка на Донеччині використовували дрон із гучномовцем.

Згідно з його словами, ці дрони вже тестували в Україні.

«Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні. А столиця спрямує техніку нашим захисникам на фронт. Про це ми домовилися з інвестором та керівництвом компанії сьогодні на щорічному самміті Інституту Стерна Стюарта, що відбувається в Німеччині», – наголосив Кличко.

Керівник столиці зазначив, що Київ продовжує допомагати українським воїнам. І виділяючи кошти з бюджету міста (минулого року майже 1 мільярд гривень, цього року – 5 мільярдів), і залучаючи допомогу від партнерів.

«Ми передаємо бійцям на фронт автомобілі, швидкі, спорядження, дрони, аптечки. І я продовжую домовлятися з партнерами та друзями України й Києва, щоб залучати більше такої допомоги», – зазначив Віталій Кличко.

Як зазначили ЗМІ, Міністерство оборони України розмістило третє замовлення на 300 дронів Vector після попередніх замовлень на 105 дронів у січні 2023 року та 33 – у серпні 2022 року. Замовлення, як і в попередніх випадках, оплатить уряд Німеччини.

Нагадаємо, що уряд Великої Британії поставив Україні партію важких безпілотників Malloy T400. Дрони цього типу можуть піднімати вантаж вагою до 180 кілограмів.

Раніше ми повідомляли, що Україна зможе проводити більше атак безпілотниками на російські військові кораблі. До кінця року виробництво безпілотників збільшиться у близько 140 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: