Німецький концерн Rheinmetall передав ЗСУ польовий шпиталь

Читать на русском
Україна отримала мобільний польовий шпиталь, розрахований на 32 ліжка. Його вартість близько 9 млн. євро.
Фото: instagram.com/rheinmetallag

Україна отримала мобільний польовий шпиталь, розрахований на 32 ліжка. Його передав нашій армії німецький оборонний концерн Rheinmetall.

Про це повідомила пресслужба заводу 12 вересня.

Німеччина виділить Україні додаткові 20 млн євро – БербокЦього року гуманітарна допомога Німеччині для України вже досягла 380 млн. євро, зазначила Анналена Бербок.

«Компанія Rheinmetall поставила в Україну мобільний польовий шпиталь. Усього рік тому, у вересні 2022 року, Міністерство оборони Німеччини уклало контракт із дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь та відповідну підтримку навчання. Вартість замовлення складає близько 9 мільйонів євро», – йдеться у повідомленні.

Сучасний польовий шпиталь включає вісім ліжок інтенсивної терапії, операційну, рентген і комп'ютерну томографію, лабораторію. Він має незалежні генеруючі потужності та власне водопостачання, у тому числі лікувально-дезактиваційне.

«У рамках двох додаткових поставок, запланованих на кінець 2023 та початок 2024 років, компанія також надасть Україні два високомобільні об'єкти медичного забезпечення», - додали в Rheinmetall.

Нагадаємо, Україна отримає ще 40 БМП Marder від компанії Rheinmetall. А 5 вересня Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: