Подоляк пояснив, чому кремль прагне до «переговорів» з Україною

Читать на русском
Президент росії володимир путін не прагне переговорів у класичному розумінні, а має на увазі виключно один із трьох сценаріїв.
president.gov.ua

Президент росії володимир путін не прагне переговорів у класичному розумінні, а має на увазі виключно один із трьох сценаріїв.

Про це написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Подоляк закликав міжнародну спільноту не тішити себе ілюзіями та не реагувати на брехливі розмови росії про переговори.

«Не тіште себе ілюзіями, що нинішня росія здатна якось домовлятися. Не дайте себе вкотре обдурити. Бо сам путін говорить не про переговори в класичному розумінні, а виключно про один із трьох сценаріїв», – йдеться у його дописі.

Один з таких сценаріїв, за словами радника, передбачає натиснути на Україну та змусити її капітулювати, заморозити конфлікт до наступного етапу. Другий сценарій ж має забезпечити росії оперативну паузу, аби ще більше озброїти свої війська та продовжити вчиняти воєнні злочини. Є також третій сценарій, згідно з яким, рф має уникнути програшу та трансформаційної революції, при цьому «не втративши обличчя».

«Все це дуже примітивно, передбачувано та банально, коли ми говоримо про плани росії. Тому ще раз – живіть без ілюзій, не слухайте росію, не звертайте уваги на геноцидні бажання «колективного путіна», – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Україна готова до перемовин з рф, якщо російська сторона покаже свою зацікавленість у дипломатії.

Також писали, що США не мають наміру втручатися в процес будь-яких мирних переговорів щодо України – рішення про можливу зустріч із російським диктатором володимиром путіним повинен приймати особисто президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: