У Держдепі США відреагували на інформацію про можливу зустріч Зеленського з путіним

Читать на русском
У Держдепі прокоментували чутки про можливу зустріч Зеленського з путіним. Там зазначили, що рішення про прямі переговори з російським диктатором має ухвалювати сам Зеленський.
Фото: bloomberg.com

США не мають наміру втручатися в процес будь-яких мирних переговорів щодо України – рішення про можливу зустріч із російським диктатором володимиром путіним повинен приймати особисто президент Володимир Зеленський.

Про це на брифінгу заявив представник американського Державного департаменту Меттью Міллер, коментуючи інформацію ЗМІ про можливу зустріч Зеленського з путіним.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Ми ясно дали зрозуміти, що коли йдеться про майбутнє України, то тут насамперед вирішує саме Київ. Це стосується будь-яких потенційних переговорів. Тому рішення про те, коли і яким чином відбуватимуться такі діалоги, залишається за Зеленським», – сказав Міллер.

Він також нагадав, що Україна вже неодноразово заявляла про можливість проведення мирних переговорів після виведення російських військ, проте Кремль ігнорує будь-які такі ініціативи.

«Путін не відмовився від свого імперіалістичного мислення. Він не відмовився від переконання, що Україна, за його словами, не є справжньою країною. І він не має наміру виводити свої війська з території України», – резюмував представник Держдепу.

Нагадаємо, вчора ЗМІ повідомили, що президент ОАЕ планує організувати зустріч Зеленського із путіним.

При цьому сьогодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що прямих переговорів президента України володимира зеленського з російським диктатором Володимиром путіним не буде. Переговори з росією можливі, але після виведення військ із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: