Нічна атака дронами: Ігнат розповів, на що полювали росіяни

Читать на русском
Російські війська намагалися вдарити по Хмельницькій області, щоб знищити українські бомбардувальники з далекобійними ракетами.
фото Факты ICTV

Російські військові в ніч проти п'ятниці намагалися вдарити по Хмельницькій області дронами Shahed-136/131. Швидше за все, ворог хотів знищити українські бомбардувальники, які переносять далекобійні ракети Storm Shadow.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 15 вересня.

Севастополь – один з етапів операції: в ОК Південь анонсували нові удари по об'єктах рф у КримуУдар по кораблях Чорноморського флоту рф в Севастополі є лише одним із елементів великої операції Збройних сил України. Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру ОК Південь Наталія Гуменюк.

Він припустив, що, можливо, ворог хотів ударити по аеродрому або місцю базування літаків.

«Знову атаковано Хмельницьку область. Зрозуміло, що шукає ворог. Шукають, де командувач сховав наші бомбардувальники після подій, які відбувалися нещодавно у нашому морі біля Криму», – сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил зазначив, що цієї ночі росіяни трохи змінили час атаки. Але, за словами Ігната, це навіть дещо допомогло ЗСУ.

«Вони зазвичай починають пуски з 22:30-22:50. Далі кілька хвиль – аж до 04:00. Ранкова атака дозволяє краще відпрацьовувати мобільні вогневі групи. Коли світлий час доби, то ціль візуально видима», – пояснив спікер.

Нагадаємо, у ніч на 15 вересня росіяни випустили у напрямку Хмельницької області 17 дронів. Сили ППО збили усі безпілотники.

13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Було пошкоджено дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ». У ЗМІ повідомлялося, що атака на Севастополь була здійснена ракетами Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: