У Нацполіції назвали точну цифру вбитих російськими окупантами в Бучі та околицях

Читать на русском
До масових вбивств мирних жителів причетні військовослужбовці семи підрозділів російських окупаційних військ. Наразі поліція встановлює їхні прізвища
Ілюстративне фотоGetty Images

За час російської окупації в місті Буча Київської області загинуло від рук російських окупантів не менше, ніж 461 людина. Всього в районі Бучі та околиць окупанти вбили 1137 осіб.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

До масових вбивств мирних жителів причетні військовослужбовці семи підрозділів російських окупаційних військ. Зараз поліція встановлює їхні прізвища.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«На сьогодні ми встановили підрозділи, які перебували на території району та міста Бучі: шість батальйонних тактичних груп десантних сил рф і одна механізована бригада. Зараз встановлюємо прізвища всіх військовослужбовців. Частину ми вже встановили. 13 підозр вже підготували: дві людини - військовослужбовці росгвардії, 11 - військовослужбовці збройних сил рф. 10 проєктів підозр передали в Офіс Генерального прокурора» - розповів керівник Національної поліції України Ігор Клименко.

Серед загиблих у Бучі - не тільки мирні жителі, а й співробітники різних служб. Так, у братській могилі в самому місті правоохоронці виявили тіло вбитого російськими окупантами співробітника Нацполіції. Загиблий поліцейський займався евакуацією мирних жителів з Бучі.

Убиті почали з'являтися в Бучі тоді, коли в місті стояли російські війська – дані супутникаЖурналісти детально проаналізували супутникові знімки. На них чудово, коли саме на вулицях окупованої Бучі почали з'являтися трупи вбитих українців

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили особи 10 російських військовослужбовців, які розграбували майно жителів Бучі Київської області під час окупації. Мародерів оголосять у міжнародний розшук.

Російська влада цинічно називає Бучанську різанину, в ході якої були вбиті сотні українських громадян, постановкою та фейком. У відповідь на це журналісти газети The New York Times провели розслідування, в ході якого отримали докази того, що російські десантники стратили мінімум вісім українців в Бучі 4 березня. А телеканал CNN опублікував ексклюзивне відео з Бучі, яке підтверджує, що військові росії розстрілювали мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: