У ГУР спрогнозували терміни нової хвилі мобілізації в росії

Читать на русском
В росії весь цей час мобілізаційні заходи не припинялися і після так званої часткової мобілізації.
Getty Images

Росія може розпочати нову хвилю мобілізації вже наприкінці вересня. Крім того, на тимчасово окупованих територіях України росіяни можуть запровадити тотальну мобілізацію.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

Росіянам підняли призовний вік і в 10 разів збільшили штраф за неявку у військкоматРосія посилює правила військового обліку. Режим путіна, зокрема, вирішив підвищити призовний вік та збільшити штрафи за неявку до військкомату.

Він нагадав, що мобілізаційні заходи на території держави-агресора не припинялися і після так званої часткової мобілізації.

«А якщо ми говоримо про тимчасово окуповані українські території, зокрема ОРДЛО, там це характер тотальної мобілізації, характер геноцидної політики. І так, один із можливих сценаріїв – це нова хвиля публічної мобілізації, яка може бути і розглядається у сценарії на кінець вересня», – сказав Юсов.

Нагадаємо, у РНБО вважають, що росія фейковими виборами хоче ввести українські території у правове поле росії та посилити мобілізацію. При цьому ще в травні британська розвідка зазначала, що в армії рф після оголошення мобілізації значно погіршилася дисципліна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: