Справа ексголови банку Курченка: суд надав САП доступ до іншого провадження

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про надання тимчасового доступу до речей і документів в іншій справі.

Вищий антикорупційний суд надав доступ до документів прокурору САП у справі колишнього голови правління Реал банку Володимира Агафонова, якого обвинувачують у причетності до заволодіння 4,7 млрд грн олігархом Сергієм Курченком. Прокурор отримав доступ до документів ще однієї справи Курченка.

Таке рішення 11 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42015000000001955 від 18.09.2015 задовольнити частково. Надати прокурору САП тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні, до матеріалів кримінального провадження №12013220540000400», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у межах справи №12013220540000400 було заочно повідомлено про підозру колишньому главі Адміністрації президента Борису Ложкіну, його ексзаступнику Олексію Філатову, ексголові Національного банку Валерії Гонтаревій та іншим. Прокурор САП отримав доступ до виписки по рахунках, експертизах та іншого.

За версією обвинувачення, голова правління ПАТ «Реал Банк» Агафонов, у складі злочинної організації колишнього президента-втікача Віктора Януковича, причетний до заволодіння 4,7 млрд грн Реал банку, 800 млн грн Національного банку України, отриманих як стабілізаційний кредит. Також Агафонова обвинувачують обвинувачують у заволодінні 865 млн грн коштів Брокбізнесбанку, які були розміщені на рахунку Реал Банку та пізніше виведені на рахунки підконтрольних осіб, та їх подальшої легалізації.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Реал банку Агафонова. Нещодавно цей акт призначили до розгляду і судді вирішили застосувати заочну процедуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: