ВАКС призначив до розгляду справу ексголови банку Курченка, його судитимуть заочно

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови правління банку українського олігарха.
Володимир Агафонов

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишнього голови правління Реал банку Володимира Агафонова у заволодінні 4,7 млрд грн. Його будуть судити заочно.

Таке рішення 3 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні №42015000000001955 від 18 вересня 2015 року за обвинуваченням (Володимира Агафонова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Також судді задовольнили клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заочне засудження Агафонова.

За версією обвинувачення, голова правління ПАТ «Реал Банк» Агафонов, у складі злочинної організації колишнього президента-втікача Віктора Януковича, причетний до заволодіння 4,7 млрд грн Реал банку, 800 млн грн Національного банку України, отриманих як стабілізаційний кредит. Також Агафонова обвинувачують обвинувачують у заволодінні 865 млн грн коштів Брокбізнесбанку, які були розміщені на рахунку Реал Банку та пізніше виведені на рахунки підконтрольних осіб, та їх подальшої легалізації.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Реал банку Агафонова. Раніше ВАКС обмежив строк на ознайомлення з матеріалами слідства Курченку та його адвокату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: