Справа Курченка: ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно підозрюваної

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд надав Національному антикорупційному бюро дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишньої першої заступниці директора державного підприємства «Газ України» Оксани Масс. Її підозрюють у причетності до справи олігарха Сергія Курченка та 2,2 млрд грн збитків.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 29.03.2023 надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №42016000000000882 від 31.03.2016 стосовно Масс Оксани Миколаївни, 19.08.1975 року народження, підозрюваної у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст.191 КК України», – інформує відомство.

За інформацією «Слово і діло», експерша заступниця директора ДП «Газ України» Оксана Масс брала участь у злочинній організації олігарха Сергія Курченка. Як встановило слідство, Масс обіймала також посаду заступника голови аукціонного комітету з продажу газу і допомагала компаніям Курченка купляти скраплений газ за заниженою вартістю. Уподальшому фірми олігарха перепродавали цей газ комерційним підприємствам. Вказана схема завдала 2,2 млрд грн збитків ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадаємо, САП направила до суду справу про ексглаву банку Курченка. Раніше суд дозволив проведення заочного розслідування щодо Курченка.

У ході досудового розслідування отримано докази організації Курченком низки злочинів, зокрема заволодіння та подальшої легалізації майна і коштів низки державних підприємств (ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», ПАТ «Аграрний фонд»), Національного банку України та банківських установ (ПАТ «Реал Банк», ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк»), на загальну суму понад 15 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: