САП скерувала до суду справу про ексочільника банку Курченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглядатиме обвинувальний акт стосовно колишнього очільника приватного банку, власником якого був український олігарх.
Сергій Курченко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління Реал банку за заволодіння 4,7 млрд грн установи з подальшою легалізацією цих коштів. Власником банку був олігарх Сергій Курченко.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 травня прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління ПАТ «Реал Банк», який обвинувачується у заволодінні та легалізації коштів», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Агафонова. Він з 2015 року перебуває в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ та у міжнародному розшуку.

За даними слідства, підозрюваний у складі злочинної організації колишнього президента-втікача причетний до заволодіння 4,7 млрд грн ПАТ «Реал Банк» (у тому числі 800 млн грн Національного банку України отриманого як стабілізаційний кредит) та їх подальшої легалізації.

Матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.

Нагадаємо, САП звинувачує фунта Курченка у справі Реал банку. Раніше Генеральна прокуратура викликала Курченка на допит. Також суд дозволив заочне слідство стосовно нього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: