ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно ще одного «фунта Курченка»

Читать на русском

Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно фігуранта.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно Романа Пронскіх, якого НАБУ і САП вважають «фунтом» українського олігарха Сергія Курченка та причетним до справи Реал банку.

Таке рішення 20 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прізвище підозрюваного оприлюднене в Урядовому кур'єрі.

«Клопотання детектива, погоджене прокурором, про здійснення спеціального досудового розслідування задовольнити. Здійснювати спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016000000003509 стосовно (Романа Пронскіх – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у березні 2010 року колишній президент України Віктор Януковича організував та очолив злочинну організацію з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі проти державної власності. До складу злочинної організації, крім інших, увійшли окремий структурний підрозділ під керуванням Сергія Курченка, службові особи Національного банку України, окремих банківських установ, а також інші особи.

Одним з об'єктів вчинення злочинів Януковичем і Курченком визначено майно Національного банку України, зокрема, кошти, надані як стабілізаційний кредит Реал банку, власником якого був Курченко.

На виконання вказівки Курченка в один з днів квітня 2012 року учасники злочинної організації вступили у злочинну змову із Романом Пронскіх. Його схилили за грошову винагороду до вчинення фіктивного підприємництва шляхом придбання ним TOB «АРІСТОКРАТ ТІМ» з метою прикриття незаконної діяльності злочинної організації під керівництвом Курченка та до співучасті у вчиненні розкрадання чужого майна із використанням цього підприємства, на що той погодився. В результаті подальших умисних дій НБУ заподіяно матеріальних збитків у сумі 787,4 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС вирішив заочно судити Курченка. Раніше суд затвердив угоду із фунтом олігарха.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: