До Умані прибули 11 тисяч хасидів, у місті проблеми з мобільним зв'язком

Читать на русском
До Умані на Черкащині на свято Рош ха-Шана станом на 13 вересня прибули вже 11 тисяч паломників.
архівне фото

До Умані на свято Рош га-Шана станом на 13 вересня прибули вже 11 тисяч паломників. У місті виникли невеликі перебої із зв'язком.

Про це повідомив голова Уманської районної військової адміністрації Ігор Міклащук, повідомляє Укрінформ.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За його словами, загалом очікується до 30 тисяч паломників. Зараз в Умані – вже 11 тисяч гостей із Ізраїлю. Минулого року, незважаючи на війну в Україні, на святкування Рош га-Шана до Умані прибуло 29 тисяч хасидів.

Водночас, перший заступник міського голови Умані Олег Ганич повідомив, що в Умані в період паломництва виникають проблеми зі зв'язком. Це пов'язано з тим, що в місті одночасно знаходиться велика кількість людей, які користуються мережею українських мобільних операторів. Внаслідок цього мережа не справляється з навантаженням, і абоненти можуть мати проблеми з дзвінками та інтернетом.

«Проблеми зі зв'язком в Умані пов'язані з тим, що коли приїжджає велика кількість паломників, всі вони користуються мережею українських мобільних операторів. Тому українські вишки не витримують навантаження, і мобільний зв'язок стає найгіршою якістю», – повідомив Олег Ганич.

Як відомо, цього року Рош га-Шана відзначають з 15 по 17 вересня.

Нагадаємо, Черкаська ОВА рекомендувала хасидам утриматися від відвідування Умані через війну в Україні. Пізніше влада заявила, що застосує всі необхідні заходи безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: