Стало відомо, скільки хасидів все ж таки збираються приїхати до Умані у вересні

Читать на русском
Понад 30 тисяч паломників-хасидів хочуть приїхати до Умані на Рош га-Шана, незважаючи на заклики України відмовитися від візиту через війну.
фото УП

Цього року в Україну хочуть приїхати понад 30 тисяч паломників-хасидів на святкування Рош га-Шана, яке традиційно відбудеться в Умані Черкаської області.

Про це повідомила пресслужба Держетнополітики.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Так, про готовність прийняти понад 30 тисяч паломників поінформували представники міської та обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати, митники.

При цьому хасидів просили утриматися від візиту до України, оскільки в країні все ще триває війна.

«Попри наполегливі рекомендації паломникам максимально утриматися від прощі до Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії, хасиди сприймають цю подорож як свій релігійний обов’язок», – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зараз вирішуються першочергові питання – це порядок в'їзду та реєстрації, забезпечення безпеки, благоустрій мікрорайону, умови проживання, харчування.

При цьому мер Умані Ірина Плетньова зазначила, що убезпечити укриттями від обстрілів таку кількість людей, до того ж сконцентрованих на відносно малій площі, практично неможливо.

Нагадаємо, ще на початку серпня голова Черкаської ОВА Ігор Табурець закликав хасидів не приїжджати цього року до Умані з метою безпеки.

«Слово і діло» писало про те, скільки паломників щороку приїжджали до України на святкування іудейського нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: