Хасидів закликали не приїжджати до Умані на святкування Рош га-Шана

Читать на русском
Хасидів закликали не приїжджати до Умані на Рош га-Шана у вересні. Але, з огляду на минулорічний досвід, місцева влада все одно готується до того, що паломники з'їдуться.
Фото: УНІАН

Паломникам рекомендували утриматися від відвідування Умані на Рош га-Шана з огляду на війну, регулярні масовані обстріли України та можливі провокації з боку росії.

Таку заяву зробив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Водночас розуміємо, що частина вірян, як і торік, усе ж наважаться приїхати. Тому спільно з міською владою, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами вже працюємо превентивно», – повідомив Табурець.

За його словами, як і минулого року, у місті будуть посилені заходи безпеки. Крім того, опрацьовують питання надання медичної допомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботи комунальників, протиепідемічних заходів тощо.

Рош га-Шана святкуватиметься 15-17 вересня.

Нагадаємо, минулого року правоохоронці, місцева влада та посольство теж рекомендували паломникам не приїжджати до Умані. Тим не менш, на Рош га-Шана з'їхалися понад 20 тисяч хасидів (до повномасштабної війни їхня кількість могла досягати 50 тисяч).

Через побоювання, що росія може використати традиційний приїзд паломників для провокацій, в Умані майже на два тижні посилювали заходи безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: