В Умані запрацював особливий режим в'їзду через прибуття хасидів

Читать на русском
До Умані прибуло вже понад 3 тисячі паломників. У місті з 11 вересня запрацював особливий режим в'їзду/виїзду.
фото УП

До Умані прибуло вже понад 3 тисячі паломників. У місті з 11 вересня запрацював особливий режим в'їзду/виїзду. Він діятиме десять днів.

Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Особливий режим в'їзду/виїзду, а також пересування містом Умань триватиме до 21 вересня.

«Зокрема, працюють дев'ять пропускних пунктів. Процедури контролю, як і минулого року. Правоохоронці несуть службу у посиленому режимі. Задіяні піші патрулі», - написав Табурець.

За його словами, до Умані вже прибуло понад 3 тис. паломників, «попри застереження як на рівні дипломатичних служб, так і обласної військової адміністрації».

У мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв та речовин, що виробляються на спиртовій основі, а також продаж та використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Комендантська година з 00:00 до 4:00 діє для всіх.

У 2023 році Рош га-Шана (єврейський Новий рік) відзначатимуть з 15 по 17 вересня. За оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані можуть прибути близько 50 тис. паломників-хасидів. При цьому бомбосховища у місцях паломництва в Умані можуть вмістити лише близько 11 тис. осіб.

Нагадаємо, у Черкаській ОВА закликали хасидів відмовитися від приїзду до України. Минулого тижня повідомлялося про перших 2 тисячі прочан, які приїхали до Умані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: