Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в Україну

Читать на русском

Хасиди традиційно приїжджають святкувати єврейський новий рік на могилі Рабі Нахмана в Умані. За юдейським календарем, настання нового року починають святкувати 6 вересня 2021 року і триватиме це до 8 вересня. Цього року до України на Рош га-Шана очікується прибуття до 50 тисяч хасидів. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування нового року.

За останні 10 років найбільше паломників приїжджало у 2017 році – 40 тисяч. Водночас вже цьогоріч очікується прибуття близько 50 тисяч хасидів.

У 2011 році в Україну на святкування нового року прибуло 26 тисяч паломників. У 2013 році їхня кількість збільшилась до 30 тисяч, аналогічно як і у 2014 році.

Наступні два роки кількість паломників, які приїжджали в Україні, була майже незмінною.

У 2018 році кількість хасидів різко скоротилася – з 40 тисяч до 28 тисяч. На наступний рік також приїхало менше паломників – 26,9 тисяч.

У 2020 року паломництво заборонили через пандемію коронавірусу і стрімке поширення інфекції.

Станом на 6 вересня 2021 року в Україну вже приїхало 28 тисяч хасидів. Цілодобово публічний порядок та безпеку громадян забезпечують нині понад 600 поліцейських та понад 200 військовослужбовців Національної гвардії.

Цьогоріч головний санітарний лікар України Ігор Кузін затвердив постанову із протиепідемічними заходами, оскільки минулого року хасиди в Умані порушували карантинні обмеження.

Нагадаємо, за інформацією поліції, з 1 до 4 вересня надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з паломниками-хасидами. Зокрема, виявили громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. Порушника примусово повернули до країни громадянської належності.

Також ми писали, що до Умані прибули правоохоронці з Ізраїлю, які несуть службу в місцях компактного проживання і паломництва хасидів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: