Росія «знищила» сотні одиниць військової техніки ЗСУ, яка виявилася муляжами – CNN

Читать на русском
Україна підміняє західну та вітчизняну військову техніку муляжами, щоб змусити росіян витрачати дорогі дрони, снаряди та ракети на знищення сотень несправжніх цілей.
Фото: CNN

Україна створює муляжі західної та вітчизняної військової техніки для обману окупантів. Таким чином, росіяни знищили сотні таких приманок.

Про це пише CNN.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

Як повідомляє телеканал, створенням приманок займається компанія Метінвест. Зокрема, вона створювала копії українських та американських гаубиць, мінометів, засобів ППО тощо.

За словами представника компанії, мета полягає в тому, щоб врятувати життя українців та обманом змусити росіян витрачати свої дорогі дрони, снаряди та ракети на несправжні цілі.

З неба приманки мають виглядати «гідними атаки», але в той же час на їхнє створення не повинно йти багато коштів: потрібно знайти баланс у виборі матеріалів, доповнюючи дешеву фанеру, достатньою кількістю металу, щоб обдурити російські радари та дрони з тепловим наведенням.

«Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші на використання дронів і ракет для знищення наших несправжніх цілей. Зрештою, дрони та ракети коштують дорого. Наші моделі набагато дешевші», – сказав представник компанії.

Наприклад, вартість справжньої 155-міліметрової британсько-американської гаубиці М777 становить кілька мільйонів доларів, а її копія, створена з каналізаційних труб, коштує менше ніж тисячу доларів.

У компанії розповіли журналістам, що на початку повномасштабної війни співробітники спішно виготовляли копії техніки, щоб «Україна виглядала краще озброєною», ніж насправді. Але коли зброї стало більше і вона була сучаснішою, такими й ставали муляжі.

Нагадаємо, за даними аналітиків, Україна наздогнала росію за кількістю танків та деяких інших видів озброєння.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, яку західну військову техніку «знищила» російська армія за версією пропаганди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: