Росіяни б'ють дорогими ракетами «Калібр» по дерев'яним муляжам HIMARS – WP

Читать на русском
Росіяни протягом кількох тижнів били дорогими ракетами Калібр по дерев'яним муляжам американських систем HIMARS. По таких хибних цілях було випущено щонайменше 10 ракет.

Російські війська витрачали дорогі крилаті ракети великої дальності на хибні українські цілі, зокрема дерев'яні макети американських ракетних систем HIMARS.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на високопоставленого українського чиновника та американського дипломата.

Як пише видання, українські військові виготовили хибні цілі з дерева – через об'єктив російських безпілотників їх неможливо було відрізнити від справжніх. Безпілотники передавали дані про розташування фейкової техніки, по якій потім завдавали удару як по «VIP-мішенях».

Українська армія змогла здивувати Захід тим, як винищує російських окупантів – NYTУкраїнські військові неординарно підходять до застосування отриманого від Заходу озброєння, а також вміло розпоряджаються своїми ресурсами, завдаючи чутливі втрати російським військам

Упродовж кількох тижнів завдяки такій хитрощі вдалося «виманити» у росіян щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр». Початковий успіх «змусив Україну розширити виробництво реплік для більш широкого використання», сказав український урядовець.

Видання зазначило, що використання хибних цілей для ракет є однією з багатьох асиметричних тактик, які Збройні сили України застосовують, щоб боротися з краще озброєним ворогом.

Крім того, на думку журналістів, знищенням копій можна частково пояснити хвалькуваті заяви російської пропаганди про знищення західної артилерії, зокрема систем HIMARS.

«Вони стверджують, що вразили більше HIMARS, ніж ми надіслали», – зазначив один американський дипломат.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони, зараз на озброєнні української армії перебувають понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 та MARS.

Російські пропагандисти почали розганяти фейки про знищення HIMARS ще на початку липня через тиждень після отримання перших систем.

Але, як заявив міністр оборони Олексій Резніков, і підтвердили у Пентагоні, Україна не втратила під час боїв жодної системи HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: