Суд дозволив заочне розслідування стосовно ексзаступника директора ХДАВП

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно колишнього першого заступника генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Ігоря Сунцова, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті майже 30 млн грн.

Таке рішення 7 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заочно взяв підозрюваного під варту. Детектив НАБУ і прокурор САП також попросили надати дозвіл на заочне слідство.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо (Ігоря Сунцова – ред.) , підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому першому заступнику гендиректора ХДАВП Ігорю Сунцову. За версією слідства, з травня 2013 року по січень 2015 року перший заступник гендиректора, зловживаючи своїм службовим становищем, перевів кошти підприємства шотландському офшору Portvilla Тrading LP за надання агентських послуг по продажу товарів військового призначення за кордон.

Проте, як з'ясувалося, жодних послуг українське товариство від іншого суб'єкту господарювання не отримувало. Як наслідок, ХДАВП було завдано збитків, сума яких сягає майже 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: