НАБУ повідомило про нову підозру ексзаступнику директора авіаційного заводу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку заочно повідомили про підозру колишньому посадовцю Харківського авіаційного заводу.
Ігор Сунцов

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про нову підозру колишньому першому заступнику генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Ігорю Сунцову у заволодінні понад 6 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«23 березня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 6 млн грн коштів державного підприємства та складанні завідомо неправдивих офіційних документів колишньому першому заступнику директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Дії колишнього посадовця ХДАВП кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України», – інформує САП.

У НАБУ зазначали, що це друга підозра цій особі. Раніше Сунцову інкримінували розтрату 1,92 млн доларів та 553 тисяч євро.

За даними НАБУ і САП, Сунцов добровільно обійняв псевдопосаду заступника голови з питань інфраструктури так званої окупаційної адміністрації Запорізької області.

Слідство встановило, що у вересні 2014 року колишній посадовець вступив у змову зі своїм знайомим та з метою заволодіння коштами держпідприємства підписав контракт з підконтрольною його спільнику іноземною компанією на постачання ДП двох авіаційних систем та забезпечив переведення держпідприємством 472 тис. дол. передоплати. Ці кошти спільники згодом привласнили, а для приховування своїх злочинних дій підписали додаткову угоду до контракту про неможливість постачання систем у раніше обумовлені строки.

Нагадаємо, Сунцова заочно взяли під варту у межах іншої справи. За версією слідства, з травня 2013 року по січень 2015 року перший заступник гендиректора ХДАВП, зловживаючи своїм службовим становищем, перевів кошти підприємства шотландському офшору Portvilla Тrading LP за надання агентських послуг по продажу товарів військового призначення за кордон.

Проте, як з'ясувалося, жодних послуг українське товариство від іншого суб'єкту господарювання не отримувало. Як наслідок, ХДАВП було завдано збитків, сума яких сягає майже 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: