НАБУ завершило розслідувати справу судді з Одеси і адвоката

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали слідства стороні захисту судді одного з райсудів Одеси та адвокату.

НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського та адвоката Євгена Берестового у заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману та підбуренні до її надання іншому судді.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«8 вересня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді Приморського районного суду м. Одеси та адвоката, підозрюваних у замаху на надання неправомірної вигоди судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Нагадаємо, 19 червня САП та НАБУ на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди викрили адвоката з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського райсуду Одеси позитивного рішення у справі.

У ході подальшого розслідування встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського. Відповідно до узгоджених дій адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі іншій судді цього ж суду, одержати неправомірну вигоду та передати її частину вказаному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді. Самого суддю також заарештували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: