ВАКС продовжив обов'язки адвокату зі справи судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
фото: yaizakon.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 вересня строк дії обов'язків, покладених на адвоката з Одеси Євгена Берестового. НАБУ і САП підозрюють його разом із суддею Приморського райсуду Одеси Іллею Лонським у заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману.

Таке рішення 16 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвоката з Одеси. Також суд визначив йому альтернативою 134 200 грн застави. Ці кошти за підозрюваного внесли і він вийшов під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими особами щодо обставин справи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Євгена Берестового – ред.), задовольнити. Продовжити підозрюваному на один місяць, тобто до 16 вересня 2023 року строк дії обов'язків, покладених на нього ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 21 червня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 19 червня САП та НАБУ на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди викрили адвоката з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського райсуду Одеси позитивного рішення у справі.

У ході подальшого розслідування встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського. Відповідно до узгоджених дій адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі іншій судді цього ж суду, одержати неправомірну вигоду та передати її частину вказаному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді. Самого суддю також заарештували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: