Суд заарештував підозрюваного НАБУ адвоката з Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про арешт одеського адвоката, підозрюваного у корупції.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту адвоката з Одеси, якому НАБУ і САП повідомили про підозру у підбуренні військовослужбовця до надання 2000 доларів неправомірної вигоди судді Приморського районного суду міста Одеси.

Таке рішення 21 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у кримінальному провадженні №52023000000000250 від 09 червня 2023 року задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з дня його фактичного затримання», – йдеться в рішенні.

Також суд визначив йому альтернативою 134 200 грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими особами щодо обставин справи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру адвокату з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського районного суду міста Одеси позитивного рішення в адміністративній справі. 19 червня адвоката затримано «на гарячому» одразу після одержання ним коштів. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього кримінального правопорушення.

Раніше САП повідомила про підозру депутату Рівненської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: