Спроба узаконити військовий контроль та анексію: у ЄС засудили «вибори» на окупованих територіях

Читать на русском
Євросоюз не визнає псевдовиборів, влаштованих росіянами на окупованих територіях України. Політичне керівництво росії зіткнеться із наслідками цих незаконних дій.
Reuters

Європейський союз засуджує проведення росією «виборів» в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у Криму.

Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики Жозепа Борреля.

Партизани на Херсонщині ліквідували загарбників, які транспортували виборчі бюлетеніУ Новій Каховці, що на Херсонщині, партизани ліквідували російських окупантів, які перевозили виборчі бюлетені.

У Євросоюзі «вибори» назвали марною спробою росії узаконити чи нормалізувати свій військовий контроль та анексію частини українських територій.

«Це є ще одним явним порушенням міжнародного права, включаючи Статут ООН, незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Європейський Союз не визнає і не визнаватиме ні проведення цих так званих виборів, ні їхні результати. Політичне керівництво росії та ті, хто причетний до їх організації, зіштовхнуться з наслідками цих незаконних дій», – йдеться у заяві.

Окремо в ЄС наголосили, що псевдовибори пройшли на тлі примусової та незаконної видачі російських паспортів, примусового переміщення населення, систематичних порушень прав людини, а також залякування та посилення репресій щодо громадян України.

Нагадаємо, Україна також не визнає російських «виборів» на окупованих територіях. Їхньою головною метою, як сказав секретар РНБО Олексій Данілов, є налагодження насильницької мобілізації.

У розвідці заявили, що проводять на тимчасово захоплених територіях підривну діяльність щодо незаконних «виборів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: