Рада закликала світ не визнавати «вибори» на окупованих територіях

Читать на русском

ВР прийняла звернення до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх асамблей щодо намірів рф провести незаконні вибори на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у середу, 9 серпня.

Росіяни готують на Запоріжжі фейкові вибори: Федоров розповів деталіРосійські загарбники звозять до тимчасово окупованої території Запорізької області гастролерів з різних регіонів рф. Таким чином вони створюватимуть картинку під час проведення фейкових виборів.

Постанову №9581 на пленарному засіданні у середу підтримали 287 народних обранців.

Рада, зокрема, закликала світ не визнавати легітимність будь-яких «виборів» на тимчасово окупованих частинах території України, а також сприяти кримінальному переслідуванню осіб, які взяли участь в організації незаконного голосування.

Крім того, у документі міститься заклик визнати, що незаконні дії росії ще раз підтверджують неможливість проведення мирних переговорів до повного виведення окупаційних військ із міжнародно визнаної території України.

Депутати Ради просять мешканців тимчасово окупованих територій України уникати участі у незаконних виборах, а міжнародні структури – не спрямовувати спостерігачів.

Як відомо, російські окупанти хочуть 10 вересня провести так звані вибори до місцевих «органів влади» у тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Нагадаємо, голова Ради Руслан Стефанчук розповів, коли в Україні будуть вибори та які законодавчі зміни для них потрібні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: