Справа Коломойського: ВАКС відпустив підозрюваного без запобіжного заходу

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив провадження за клопотанням детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: rbc.ua

Вищий антикорупційний суд відпустив колишнього заступника керівника напрямку – директора департаменту міжбанківського дилінгу ПриватБанку Ярослава Лугового і залишив його без запобіжного заходу.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко закрив провадження за клопотанням детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до Лугового. Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати підозрюваного з альтернативою 53,6 млн грн застави.

Наразі причини такого рішення невідомі. Проголошення повного тексту ухвали відбудеться 14 жовтня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку. Разом із ним запідозрили ще чотирьох людей, серед яких ексголова правління банку Олександр Дубілет та інші.

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПриватБанку з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку. Для цього банк штучно зобов'язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

Надалі частину суми у розмірі понад 446 млн грн з метою легалізації перерахували на рахунки трьох пов'язаних юридичних осіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, а згодом – на рахунки ще двох. Врешті-решт кошти надійшли на особовий рахунок Коломойського. Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу ПриватБанку на виконання вимог Національного банку України.

Раніше САП скерувала до суду ще одну справу ПриватБанку про розтрату 8,4 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: