Шмигаль розповів, скільки коштів в Україні вже спрямували на швидку відбудову

Читать на русском
Понад 60 млрд грн уже спрямовано на швидку відбудову, зокрема на розмінування, відновлення житла людей, відновлення й захист критичної інфраструктури.
фото: РБК-Україна

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні на швидку відбудову вже спрямовано понад 60 млрд гривень.

Про це керівник Кабміну повідомив у Телеграмі.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

На Ялтинській європейській стратегії голова уряду зазначив, що українська економіка формується в трьох вимірах: економіка воєнного часу, економіка відновлення та економіка майбутнього.

«Економіка відбудови успішно запустилася і набирає оберти. Понад 60 млрд грн уже спрямовано на швидку відбудову, зокрема на розмінування, відновлення житла людей, відновлення й захист критичної інфраструктури. Працюємо над тим, щоб росія заплатила за всі руйнування в Україні», - заявив Шмигаль.

Згідно з його словами, в Україні вже працює економіка воєнного часу і макрофінансова допомога партнерів дає можливість витрачати внутрішні ресурси на армію.

Прем'єр додав, що українська економіка майбутнього ще кристалізується. Формувати її будуть такі галузі, як військово-промисловий комплекс, будівництво та інфраструктура, аграрний сектор, енергетика, ІТ та машинобудування.

Нагадаємо, що Данія збільшить допомогу на відбудову України. На розвиток України спрямують до 1,5 данських крон (160 млн доларів) у 2024 році.

Раніше стало відомо, скільки українців приєдналося до «Армії відновлення».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: