Протягом доби на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби, 3 вересня, відбулось понад 25 бойових зіткнень. ЗСУ продовжують наступати на Мелітопольському напрямку.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби, 3 вересня, відбулось понад 25 бойових зіткнень. ЗСУ продовжують наступати на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що сьогодні, 3 вересня, ворог завдав 1 ракетний та 39 авіаційних ударів, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Дворічанське, Колодязне, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів, Луганщини та Донеччини.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

На Бахмутському напрямку ворог використав для атак артилерію та авіацію. Постраждали більше як 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Тут росіяни продовжують завдавати артилерійських та мінометних обстрілів.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав артилерійських обстрілів по понад 10 населеним пунктам, серед них Вугледар, Водяне, Пречистівка, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Приютного Запорізької області. Тут обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Антонівки, Миколаївки, Ольгівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Миколаївка Херсонської області та місто Херсон.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, окупанти ризикують розділити свої сили в Україні, намагаючись зупинити наступ ЗСУ.

До слова, у ЗСУ розкрили головну ціль нинішніх атак росіян на Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: