У МЗС просять Китай пояснити, як і для чого його громадяни опинилися в окупованому Маріуполі

Читать на русском
До окупованого Маріуполя приїхала група китайських блогерів. МЗС просить Пекін пояснити, яким шляхом та для чого вони приїхали.
Скріншот з відео

У тимчасово окупований росією Маріуполь прибула група китайських блогерів. Під час візиту співачка Ван-Фан виконала пісню «Катюша» на руїнах драмтеатру, де загинули сотні мирних громадян.

У Міністерстві закордонних справ України назвали це прикладом цілковитої моральної деградації.

«Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями. Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста», – написав представник міністерства Олег Ніколенко.

МЗС ініціює заборону на в'їзд в Україну для всіх цих китайських гастролерів.

Нагадаємо, у Китаї неодноразово говорили, що поважають територіальну цілісність усіх країн. Зокрема, посол у ЄС Фу Цун заявив, що не відкидає підтримки Китаєм прагнення України повернутися до своїх кордонів станом на 1991 рік.

Раніше, у березні, до окупованого Маріуполя приїжджав володимир путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: