Загарбники планують розселити 300 тис. росіян у Маріуполі – спротив

Читать на русском
Загарбники планують заселити 300 тисяч росіян у тимчасово окупований Маріуполь у Донецькій області.
Укрінформ

Загарбники планують заселити 300 тисяч росіян у тимчасово окупований Маріуполь у Донецькій області.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

За їхніми словами, росіяни розробили так званий план розвитку тимчасово окупованого Маріуполя, що передбачає збільшення його населення приблизно на 300 тисяч шляхом міграції з російської федерації.

«Про це Центру Національного Спротиву стало відомо з джерел в українському підпіллі, яке отримало доступ до відповідних документів окупаційної адміністрації», – додають у дописі.

Заплановані демографічні зміни мають бути втілені до 2035 року. Для цього кремль розпочав реалізацію програми пільгових іпотек для громадян рф. Крім цього, окупанти завозять в окуповане місто заробітчан та держслужбовців з депресивних регіонів федерації.

Місцевих мешканців при цьому примусово депортують на територію росії.

«Дані дії відповідають ознакам геноциду згідно з міжнародним правом. Усі причетні до геноциду української нації понесуть за це справедливе і невідворотне покарання», – наголошують у Центрі.

Нагадаємо, станом на 15 серпня було відомо, що окупаційна російська адміністрація знесла в Маріуполі Донецької області 465 багатоповерхових будинків.

Варто також додати, що міськраді Маріуполя вдалося отримати списки дітей, яких вбили у місті російські загарбники у 2022 році. Згідно зі списком окупантів, загинула 101 дитина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: