У МЗС Китаю прокоментували слова свого посла про суверенітет країн колишнього СРСР

Читать на русском
У Китаї після скандальних коментарів свого посла запевнили, що поважають суверенний статус республік, що утворилися після розпаду СРСР.
Фото: AP

Китай поважає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність усіх країн.

Так у Міністерстві закордонних справ прокоментували висловлювання посла Лу Шае, який поставив під сумнів суверенітет колишніх республік Радянського Союзу.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

«Позиція Китаю щодо відповідного питання не змінилася. Щодо територіального суверенітету, позиція Китаю завжди була чіткою. Китай поважає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність усіх країн та підтримує цілі та принципи Статуту ООН», – відповіла офіційна представниця МЗС Мао Нін на запитання російської пропагандистської агенції ТАРС.

Мао Нін наголосила, що Китай був однією з перших країн, які встановили дипломатичні відносини з країнами колишнього СРСР.

«Китай поважає суверенний статус республік, що утворилися після розпаду Радянського Союзу», – додала вона.

Нагадаємо, посол Китаю у Франції Лу Шае в одному з інтерв'ю поставив під сумнів суверенітет України та інших колишніх республік Радянського Союзу. Він також дав неоднозначний коментар щодо належності Криму.

В офісі президента України у відповідь порадили Китаю не переказувати російську пропаганду.

А Франція заявила про свою повну солідарність із усіма колишніми країнами-членами СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: