Посол Китаю у ЄС раптово підтримав прагнення України деокупувати Крим

Читать на русском
Він не виключає підтримки Пекіном прагнення України відновити територіальну цілісність, повернувшись до кордонів станом на 1991 рік.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Посол КНР при Європейському Союзі Фу Цун заявив, що не виключає підтримки Пекіном прагнення України відновити територіальну цілісність, повернувшись до кордонів станом на 1991 рік. Зокрема, йдеться про деокупацію анексованого Криму.

Про це Фу повідомляє в інтерв’ю Al Jazeera.

Зазначається, що китайського дипломата запитали про підтримку цілей України, зокрема повернення окупованих росією українських територій, він відповів: «Не бачу причин, чому ні».

«Ми поважаємо територіальну цілісність усіх країн. Тому, коли Китай встановлював відносини з колишнім Радянським Союзом, ми так і домовилися. Але, як я вже сказав, це історичні питання, які мають бути обговорені і вирішені росією й Україною, і це те, за що ми виступаємо», – вказав Фу.

Згідно з інформацією видання, це не перший подібний коментар посла Китаю при ЄС. У квітні в інтерв'ю The New York Times він заявив, що КНР не визнає зусиль росії з анексії українських територій, зокрема Криму й Донбас.

Фу підкреслив в останньому інтерв’ю, що позиція Китаю щодо України «була дуже чіткою».

«Ми виступаємо за мир і вважаємо, що важливо досягти миру якнайшвидше, вирішивши розбіжності за столом переговорів», – сказав він.

Нагадаємо, що Китай висловив підтримку керівництву росії після спроби заколоту «вагнерівців».

Раніше Китай запропонував віддати росії окуповані території України для завершення війни.

Також росія та Китай заявили, що співпрацюватимуть на «новому рівні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: