Суд продовжив розслідування справи депутата Бєлашова про корупцію в УЗ

Читать на русском
Суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі полтавського депутата.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 листопада строк розслідування справи про заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», де підозрюваним є депутат Полтавської обласної ради та керівник фракції «Батьківщина» Сергій Бєлашов.

Таке рішення 5 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ - задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Сергія Бєлашова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Віталія Цвігуна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, до 5 місяців, тобто до 9 листопада 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: