ВАКС призначив підготовче засідання у справі про 103 млн грн збитків УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився об'єднувати чергову справу про збитки УЗ і призначив у ній окреме підготовче засідання.
Укрзалізницяфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 19 вересня підготовче засідання у кримінальному провадженні про зловживання двох колишніх посадовців філії «Центру забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниці» та організатора схеми на 103 млн грн.

Таке рішення 14 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52017000000000065, внесеному до ЄРДР 27.01.2017, за обвинуваченням (Анатолія Савича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 364 КК України, (Віталія Цвігуна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та (Валерія Нікіфорова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на 16:00 19.09.2022», – йдеться в рішенні.

Там вказується, що вказане провадження було передано на розгляд іншої колегії для об'єднання, проте інші судді відмовилися це зробити, оскільки схожі справи вже слухається тривалий час.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника філії ЦЗВ УЗ Віталія Цвігуна, ексначальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ Валерія Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савіча. Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: