Шість штурмів за 40 днів: Кулеба розкрив деталі звільнення Роботиного

Читать на русском
Під час звільнення Роботиного на Запоріжжі група з 31 бійця виконала роботу цілого батальйону.
ото: sargs.lv

Під час звільнення від російських окупантів вкрай важливого населеного пункту Роботине у Запорізькій області 31 солдат виконав роботу цілого батальйону.

Про це розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба на конференції послів Франції 30 серпня, повідомляє пресслужба МЗС.

Як просувається контрнаступ України: у РНБО дали відповідьКонтрнаступ ЗСУ на фронті відбувається непросто, але з кожним днем наші захисники йдуть лише вперед.

За словами Кулеби, кілька місяців поспіль один підрозділ ЗСУ вів безперервні штурми на вказаному напрямку, внаслідок чого особовий склад фізично та морально виснажився.

«В якийсь момент цей підрозділ просто втратив здатність продовжувати наступ. Тоді були такі ухвалені радикальні рішення і в ньому змінили керівництво. Новий командир попросив зібрати мотивованих та готових виконувати бойові завдання бійців. Була створена зведена група з 31 бійця, третина з яких не мали бойового досвіду, але всі вони мали знання і волю до перемоги», – зазначив міністр.

Група налагодила горизонтальні зв'язки із суміжними підрозділами та розпочала роботу на лінії зіткнення.

«За 18 годин вони проповзали буквально на животах кілометри мінних полів, де на кожний квадратний метр росіяни поставили по шість мін. Нарешті, підрозділ дістався смуги дерев, якою розділяють фермерські поля. Всі в Україні знають це слово — «посадка». Саме у цих непомітних на картах посадках відбуваються найбільші трагедії та героїзм війни. Отже, наш підрозділ вибив звідти росіян і дві доби тримав цю позицію, допоки не підійшло підкріплення», – наголосив Кулеба.

Згодом бійці пройшли ще десять кілометрів із рюкзаками по 35-40 кг ваги мінними полями.

«Загалом, за 40 днів цей підрозділ провів шість штурмів та дві розвідки. Група з 31 людини виконала роботу цілого батальйону, який мав би складатися десь з 400 людей. Втрати склали 7 поранених, з яких лише один тяжкий, який наступив на міну», – підсумував глава МЗС.

А вже після закріплення на флангах населеного пункту відкрився шлях на Токмак і, нарешті, Мелітополь та кордон із Кримом, додав Кулеба.

Нагадаємо, 22 серпня у Міноборони заявили, що воїни 47-ї бригади увійшли до села Роботине на Запоріжжі. 23 серпня там підняли український прапор. Пізніше стало відомо про його визволення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: