Апеляція ВАКС залишила під вартою експосадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишньому посадовцю УЗ і залишила без змін його заставу.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 22 жовтня арешт Онисимюка. Альтернативою виходу з-під варти йому визначили 8 млн грн застави. Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 21 серпня 2023 року про продовження строку тримання під вартою (Олексія Онисимюка – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

Антикорупційні органи завершили розслідування цього факту, виділивши його в окреме провадження. Водночас, за даними «Слово і діло», в основному провадження триває розслідування пов'язаних епізодів, за якими уже проводилися обшуки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: