НАБУ вилучило мобільний телефон в посадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводили обшук в квартирі дружини одного з посадовців УЗ і вилучило там мобільний телефон.

Національне антикорупційне бюро вилучило мобільний телефон iPhone 14 Pro Max, знайдений в квартирі дружини заступника керівника апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Українська залізниця» Олександра Шевченка.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 26 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як припускають в НАБУ, Шевченко як посадова особа УЗ міг отримати два iPhone 14 Pro Max як неправомірну вигоду. Дружина посадовця стверджувала, що її чоловік подарував цей iPhone на Новий рік.

Водночас під час негласних слідчих розшукових дій за 29 грудня 2022 року було зафіксовано розмову Шевченка з ще однією особою, де він натякав на отримання ним «презенту», «заробітної плати» від підозрюваного за забезпечення функціонування раніш розробленої схеми неправомірного заволодіння грошима АТ «Укрзалізниця» під час проведення публічних торгів із закупівлі товарів і послуг. Вказаний телефон залишили заарештованим.

Раніше НАБУ також проводило обшук і в службовому кабінеті Шевченка та його начальника Едуарда Кріцина.

Нагадаємо, 30 травня детективи НАБУ проводили обшуки й в інших посадовців УЗ. Слідчі дії відбувались у межах справи про надання неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: